Käytämme sivustolla evästeitä palvellaksemme sinua paremmin. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

OK

Lue lisää

Soneran tarina

Nuorekas yhtiö, pitkät perinteet Soneran tarina kertoo nuorekkaasta yhtiöstä, jolla on pitkät perinteet. Se on tarina yhtiöstä, joka tarjoaa asiakkailleen ja koko yhteiskunnalle parhaita palveluja ja uusinta tekniikkaa. Tutustu yhtiön kiehtovaan menneisyyteen!
Yhtiön muodostaminen Telia Companyn perustaminen oli ensimmäinen kerta, kun kaksi entistä monopoliyhtiötä kahdesta EU-maasta yhdistyivät. Yhtiöillä oli takanaan jo monenlaista yhteistyötä eri projekteissa, ja ne olivat täydentäneet toisiaan monin eri tavoin. Nykyisin Telia Company on Euroopan viidenneksi suurin teleoperaattori, ja se hyödyntää yhä edeltäjiensä pioneerihenkeä ja teknistä huippuosaamista niin kiinteässä verkossa kuin matkaviestinnässäkin.
Tulevaisuuden tiennäyttäjä Ajan saatossa Pohjoismaista kehittyi matkaviestinnän Mekka, ja matkaviestinpalveluja käytettiin siellä eniten maailmassa. Ruotsi ja Suomi näyttivät osaamisellaan suuntaa ja ovat sen jälkeenkin jatkaneet uranuurtajina. Pioneerihenki ei myöskään rajoittunut vain matkaviestintekniikkaan. Televerket oli kansainvälisesti ensimmäisten joukossa ottamassa valokuitukaapeleita kaupalliseen käyttöön.
Kansainvälistyminen Kansainvälinen verkkokapasiteettitoiminta alkoi, kun haluttiin tukea suuria kansainvälisiä yritysasiakkaita. Tällä alalla Telia Company on yhä Euroopan johtava yhtiö ja myös maailmanlaajuisesti erittäin merkittävässä asemassa. Myös stereoradiolähetykset ja internetin kehityksen alkutaipaleeseen liittyvät toimet kuuluvat yhtiön ansiolistalle.
Uusille markkinoille Pohjoismainen televiestinnän tietotaito on kiistämätön, ja se tunnetaan laajalti maailmalla myös Pohjoismaiden ulkopuolella. Ei siis ihme, että monet maat kääntyivät pohjoismaisten yhtiöiden puoleen, kun ne halusivat avata markkinansa matkaviestinnän puhepalveluille. Soneralla oli yhteyksiä itään, ja se solmikin onnistuneesti kumppanuuksia ja hankki osuuksia monista Euraasian matkaviestinyhtiöistä jo paljon ennen yhdistymistä.
 
Telia Company Baltian maissa Telia ja Sonera yhdistivät voimansa rakentaakseen sekä kiinteää verkkoa että matkaviestinverkkoja. Yhtiöt olivat siis paikalla jo ennen Neuvostoliiton hajoamista 1990-luvun alussa. Telia hankki kokemusta myös ulkomaisista matkaviestinyhtiöistä 1990-luvun lopulla Euroopan lisäksi Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.
 

Hyvä yritysasiakas – tervetuloa asioimaan Soneran kanssa

Valitse edustamasi yrityksen koko alla olevista vaihtoehdoista, jotta voimme palvella sinua mahdollisimman hyvin.

Yhteystiedot