Neljä askelta: näin otat HTTP/2:n käyttöön

HTTP:n uusin versio, HTTP/2, julkaistiin helmikuussa 2015. Uuden protokollan käyttö kasvaa nopeasti. Elokuussa 2016 HTTP/2:sta käytti jo joka kymmenes maailman nettisivuista.

”HTTP/2:n käyttöönotossa ensisijaista on varmistaa, että sivusto hyödyntää salattua yhteyttä. Mikään selain ei tue HTTP/2:sta ilman salausta, vaikka itse standardi ei sitä vaadikaan. Käytännössä salauksen käyttäminen on siis pakollista”, kertoo tietoturva-asiantuntija Jyrki Nivala Secrays Oy:stä.

http2-artikkeli2

Näin otat HTTP2:n käyttöön

1. Varmista, että sivustosi käyttää salattua yhteyttä

Tämä on ensimmäinen ja tärkein tehtäväsi, sillä jokainen suojaamaton verkkoyhteys on käyttäjälle riski. SSL-palvelinvarmenteen saat täältä

2. Optimoi sivustosi HTTP/2:lle

Luotko parhaillaan uusia nettisivuja? Varmista hyvissä ajoin, että sivusto on optimoitu HTTP/2:lle. Osa palvelimista tukee HTTP/2:ta automaattisesti, mutta osa palvelimista saattaa vaatia lisämoduulien rakentamista. Juttele sivujesi ylläpitäjän tai houstauspalvelusi kanssa tarvittavista muutoksista.

3. Tutustu sivustosi analytiikkaan

Millä selaimella ihmiset käyvät sivuillasi? Vertaamalla sivustosi käyttötapaa Can I Use -taulukkoon, saat selville, kuinka moni sivustosi vierailijoista hyötyy HTTP/2-optimoinnista.

4. Ota HTTP/2 käyttöön

Kun palvelimesi tukee HTTP/2:sta, luovu vanhoista käytännöistäsi ja ota uudet käyttöön. Käyttäjien, joiden selaimet eivät tule HTTP/2:sta, käyttökokemus hidastuu. Siksi vaihto kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun suurin osa käyttäjistä hyötyy muutoksesta. Suomessa kuitenkin jo 81 % käytössä olevista selaimista tukee HTTP/2:sta. Lisäksi 9 % selaimista tukee uutta protokollaa osittain. Kansainvälisesti 70 % selaimista tukee uutta protokollaa täysin ja 6 % osittain. Keskimäärin HTTP2:n käyttöönotto hyödyntää siis suurinta osaa verkkosivuja.

Lähteet:
https://w3techs.com/technologies/details/ce-http2/all/all
https://www.engadget.com/2015/02/24/what-you-need-to-know-about-http-2/
https://www.smashingmagazine.com/2016/02/getting-ready-for-http2/

Sonera SSL

Sonera Certificate Authority on ainoa suomalainen SSL-sertifikaattien myöntäjä. Helppokäyttöisen hallintaportaalimme kautta otat käyttöön, hallinnoit ja uudistat kaikki varmenteesi keskitetysti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin mietitään yhdessä miten digitalisaatio voi edistää teidän liiketoimintaanne!

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue kaikki artikkelit täältä