Apple vaatii sovelluksilta tiukempaa suojausta

IOS-mobiilisovellusten turvallisuusvaatimukset ottavat suuren harppauksen kohti parempaa vuoden 2016 loppuun mennessä.

Apple julkisti aikaisemmin tänä vuonna maailmanlaajuisessa kehittäjille suunnatussa konferenssissa, että kaikkien serveriä käyttävien sovellusten on noudatettava uutta turvallisuusvaatimusta App Transport Security -ominaisuutta (ATS). Sen käyttöönotto pakottaa sovelluksen hakemaan verkkopalvelut suojatun yhteyden eli HTTPS-yhteyden kautta serveriin. Suojattu yhteys on käytössä jo useissa kirjautumista vaativissa verkkopalvelussa, esimerkiksi useimmissa verkkopankkisovelluksissa.

Applen uusien turvallisuusvaatimusten mukaan sovellusten kehittäjien on otettava käyttöön suojattu yhteys kaikissa uusissa sovelluksissa mahdollisimman nopeasti. Viimeistään tämä on tapahduttava vuoden 2016 loppuun mennessä.

ATS:n käyttö vaatii palvelinvarmenteen asentamista serverille. Helpointa se on toteuttaa Soneran varmenteella, jonka juurivarmenne on jo valmiiksi sisäänrakennettu IOS-käyttöjärjestelmään.

Soneran palvelinvarmenteet myöntää TeliaSonera Server CA ja sen juurivarmenne on sisäänrakennettu mm. Google Chrome-, Mozilla Firefox- ja Opera-selaimille sekä Apple OSX ja IOS ja Google Android-laitteille.

Katso tästä tarkempia ATS-ominaisuuksia

Sonera SSL

Sonera Certificate Authority on ainoa suomalainen SSL-sertifikaattien myöntäjä. Helppokäyttöisen hallintaportaalimme kautta otat käyttöön, hallinnoit ja uudistat kaikki varmenteesi keskitetysti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin mietitään yhdessä miten digitalisaatio voi edistää teidän liiketoimintaanne!

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue kaikki artikkelit täältä