3 syytä laittaa salaus kuntoon kerralla

SSL. TLS. HTTPS. Privacy by design. Tässä muutama termi, jotka jokaisen verkossa liikkuvien henkilötietojen kanssa tekemisissä olevan kannattaa viimeistään nyt opetella. Verkkoliikenteen salaamisen tarve ja merkitys nimittäin kasvavat koko ajan. Syitä on useita:

Digitalisaatio ja asioiden internet räjäyttävät verkkoliikenteen määrän

Kun maailma ympärillämme digitalisoituu ja myös koneet alkavat keskustella keskenään, kasvaa eri järjestelmien ja rajapintojen välillä liikkuvan tiedon määrä räjähdysmäisesti. Se lisää tietovuotojen ja hakkeroinnin riskiä. Olemme tottuneet suojaamaan tietokoneitamme ja kännyköitämme. Nyt riskivyöhykkeellä ovat esimerkiksi televisiot ja kamerat – ja jos vaikka teollisuudesta puhutaan kokonaiset tuotantolaitokset. Järjestelmien ja laitteiden välillä kulkevan tiedon salaaminen on äärimmäisen tärkeää paitsi tietoturvan, myös henkilökohtaisen datan suojaamisen kannalta.

EU:n tietosuoja-asetus nostaa henkilötietojen suojaamisen palvelujen ytimeen

Toukokuussa 2018 voimaan tulevan EU:n tietoturva-asetuksen kovaa ydintä on Privacy by Design -ajattelu. Verkkopalvelujen suunnittelun lähtökohdaksi pitää ottaa henkilötietojen suojaaminen. Asetus tuo mukanaan myös todella tuntuvat sanktiot tietovuototapauksiin: sakot voivat nousta jopa 4 prosenttiin yrityksen globaalista liikevaihdosta. Tällaisen rangaistuksen rinnalla investointi nettiliikenteen suojaamisen on taskurahoja.

Nykyään sertifikaatit ovat lähinnä pakollinen riesa

Monissa organisaatioissa SSL/TLS-varmenteita hankitaan tarpeen tullessa mistä milloinkin asiaa sen enempää miettimättä. Tärkeintä on, että osoiterivillä lukee https:// ja yhteyden suojaus toimii. Varmenteet uusitaan usein vasta silloin, kun sertifikaatit ovat jo lakanneet toimimasta.

Kun salattavien yhteyksien ja sitä kautta sertifikaattien tarve koko ajan kasvaa, kannattaa myös niiden hallinnoimiseen kiinnittää huomiota. Tehokkain ja myös edullisin ratkaisu on keskittää koko prosessi – varmenteiden hankinta, ylläpito ja uusiminen – yhteen palveluun. Se on paras tapa olla jatkuvasti varma siitä, että yhteydet ovat suojatut ja tärkeät tiedot turvassa.

Sonera SSL

Sonera Certificate Authority on ainoa suomalainen SSL-sertifikaattien myöntäjä. Helppokäyttöisen hallintaportaalimme kautta otat käyttöön, hallinnoit ja uudistat kaikki varmenteesi keskitetysti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö, niin mietitään yhdessä miten digitalisaatio voi edistää teidän liiketoimintaanne!

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue kaikki artikkelit täältä