YIT ulkoisti konesalipalvelut

IaaS-palvelun joustavuus ja skaalautuvuus ratkaisivat

YIT päätti luopua omasta konesalista sekä siirtää palvelutuotannon TeliaSoneran Suomen tytäryhtiön Cygate Oy:n hallinnoimaan yksityiseen IaaS-pilveen eli virtuaaliseen konesaliin. TeliaSonera ja Cygate toimivat jatkossa YIT:n strategisina kumppaneina konesalipalveluiden osalta, ja sopimuksen myötä neljä YIT:n työntekijää siirtyy Cygaten palvelukseen.

Tämä on meille oikea aika siirtää palvelutuotanto IaaS-pilveen. Ratkaisu tehostaa palveluidemme joustavuutta ja skaalautuvuutta sekä parantaa liiketoimintamme jatkuvuudenhallintaa, kertoo YIT:n IT-infrastruktuurista vastaava johtaja Jukka Vänttinen.

Kiinnostuitko konesalipalveluiden ulkoistuksesta?

Jätä yhteydenottopyyntö

Muutos toi kustannustehokkuutta

Ratkaisuun vaikutti myös kustannustehokkuus, Cygaten pitkä kokemus palvelinten ja palvelinsalien ulkoistamisesta sekä Cygaten kyvykkyys ylläpitää korkeaa tietoturvaa. YIT:n palvelutuotanto tulee siirtymään tulevaisuudessa Soneran rakenteilla olevaan datakeskukseen Pitäjänmäkeen, jonne on tavoitteena myös yhdistää yksittäisiä konesaleja ja jota Cygate tulee jatkossa operoimaan.

Cygaten pilvipalvelu mahdollistaa palveluiden skaalautuvuuden ylös- tai alaspäin tarpeiden muuttuessa. Uusimmat ja toimivimmat teknologiat tekevät varmistuksesta ja tallennuksesta kustannustehokasta - esimerkiksi deduplikointi vähentää tallennustilan tarvetta. Ulkoistetussa ratkaisussa asiakkaan ei tarvitse tehdä omia investointeja uuteen teknologiaan, ja asiakas maksaa vain siitä, mitä käyttää.

Haaste

Tavoitteena oli löytää markkinoilta joustava, ketterä ja kustannustehokkaasti kapasiteettia tarjoava pilvipalvelutoimittaja. Lisäksi jatkuvuudenhallintaa haluttiin parantaa.

Ratkaisu

Konesalipalvelut ulkoistettiin Cygatelle, ja neljä YIT:n työntekijää siirtyi Cygaten palvelukseen. Palvelutuotanto siirrettiin Cygaten hallinnoimaan yksityiseen IaaS-pilveen, ja se tulee tulevaisuudessa siirtymään Soneran rakenteilla olevaan datakeskukseen.

Hyödyt

Ratkaisu on tietoturvallinen, joustava sekä kustannustehokas ja tukee hyvin YIT:n palveluiden jatkuvuudenhallintaa. YIT:n ei tarvitse investoida omaan konesaliin, ratkaisu skaalautuu liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti ylös- tai alaspäin. Palveluntarjoajalla on pitkä kokemus ja osaaminen konesaleista sekä kyvykkyys ylläpitää korkeaa tietoturvaa.

 

Sonera datakeskus

Sonera rakentaa uutta datakeskusta Helsingin Pitäjänmäelle.  Datakeskuksen suunniteltu kapasiteetti on 30 megawattia IT-tehoa ja aloituskapasiteetti vähintään 6 megawattia. Datakeskuksessa käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua ns. vihreää sähköä ja tavoitteena on kerätä kaikki datakeskuksessa syntyvä hukkalämpö talteen ja hyötykäyttöön.

Lue lisää datakeskuksesta