Datakeskuspalvelut turvallisesti Suomesta

Konesalien ulkoistaminen tarjoaa turvallisuutta ja mahdollisuuksia.

Datakeskukset ovat digitaalisella aikakaudella merkittäviä tuotannontekijöitä ja kiinteä osa yhteiskunnan infrastruktuuria. Yritysten toiminnalle kriittisen datan määrä kasvaa merkittävästi. Miten yrityksessänne on varauduttu asiaan? Investoitteko omaan konesaliin vai löytäisimmekö yhdessä kustannustehokkaampia tapoja?
 
 
Read more about data center in English here.

Sonera rakentaa Suomen suurinta datakeskusta Pitäjänmäkeen. Katso videolta, miltä datakeskus näyttää.

Mitä hyötyjä konesalien ulkoistaminen tarjoaa yrityksellesi?

Turvallinen ja kustannustehokas

Konesalin ulkoistaminen tuo kustannussäästöjä, kun yrityksesi ei tarvitse investoida omiin laitetiloihin, laitteisiin ja huolehtia niiden ylläpidosta. Kun ulkoistat IT-infrastruktuurin, resurssisi vapautuvat yrityksesi ydinliiketoiminnan tukemiseen ja kehittämiseen.

Moderneissa, ulkoistetuissa konesaleissa hyödynnetään korkealuokkaista teknologiaa, joka on toimintavarmaa, kustannustehokasta ja turvallista.

Asiantuntijamme valvovat 24/7 konesalin toimintoja ja liikennettä, jolloin niiden hallintaan ei kulu omia resurssejasi. Ja mikä tärkeintä, yrityksellesi kriittinen tieto on turvassa. Palvelumme skaalautuvat joustavasti ja nopeasti joko ylös- tai alaspäin, liiketoimintasi mukaan.

Monipuolisia ratkaisuja ja mahdollisuuksia

Pilvipalvelu voidaan toteuttaa yksityiseen pilveen perustuvana palveluna (IaaS, Infrastructure as a Service), jolloin yrityksesi kriittinen tieto pysyy omassa yksityisessä pilvessä (Private Cloud) tai vaihtoehtoisesti hybridipalveluna (Hybrid Cloud), joka tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden hyödyntää sekä yksityisten että julkisten pilvipalveluratkaisujen parhaita puolia.

Modernia teknologiaa

Uuden aikakauden teleoperaattorina Sonera investoi tärkeisiin, digitalisointia edistäviin hankkeisiin. Siksi rakennamme Helsingin Pitäjänmäkeen Suomen suurinta, moderneinta, energiatehokkainta datakeskusta, joka on avoin kaikille yrityksille. Palvelinkeskus on myös luonteva jatke operaattoriliiketoiminnallemme – onhan se tietoverkoille samaa kuin mitä satamat ovat laivoille tai lentokentät lentokoneille.

Uusi valmistuva Sonera Datakeskus − sekä muut Suomessa sijaitsevat datakeskuksemme − tarjoavat konesali- ja infrastruktuuripalveluja niin suomalaisten kuin kansainvälistenkin yritysten tarpeisiin.

Sonera datakeskus

Soneran datakeskuksen suunniteltu kapasiteetti on 24 megawattia IT-tehoa ja aloituskapasiteetti vähintään 6 megawattia. Datakeskuksessa käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä. Tavoitteena on kerätä kaikki datakeskuksessa syntyvä lämpö talteen ja hyötykäyttöön.

Lisätietoa datakeskuksesta

Read more in English

Katso video HPE Experience Day -tapahtumasta

Katso Soneran Marko Lepolan ja Teemu Ollilaisen puheenvuoro pilvisiirtymästä ja -strategiasta. Puheenvuoro pidettiin HPE Experience Day -tapahtumassa 13.9.2016. Ota selvää, mitkä ovat pilvipalveluiden käyttöönottoa suunnittelevalle yritykselle tärkeimmät huomioitavat asiat.

Tutustu konesaliratkaisuihin

Laitetilapalvelut

Sonera vuokraa turvallista laitetilaa.

Lue lisää

IaaS-palvelut

Cygate tarjoaa monipuolisia IT-infrakstruktuuripalveluita.

Lue lisää

Sonera Cloud

Tutustu Sonera Cloud-pilottiin ensimmäisten joukossa.

Lue lisää

Lue lisää