Soneralla erilaisuus on vahvuutta

Employer Branding Managerina työskentelevä Terhi Huttunen on kymmenen vuoden ajan päässyt Soneralla hyödyntämään humanistis-pedagogista taustaansa monien eri työtehtävien parissa.
 
Soneralla työntekijöiden monimuotoisuutta ja kiinnostuksen kohteita pidetään vahvuutena. Alun perin saksan ja englannin kielen kääntäjäksi ja opettajaksi opiskellut Terhi on toiminut työuransa aikana hyvin erilaisissa tehtävissä ja nauttii siitä, että omia kykyjä saa käyttää työssä monipuolisesti.
 
Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?
– Tulin valmistumiseni jälkeen Soneralle dokumentoijaksi tuottamaan erilaisia tekstejä ja käyttöliittymälokalisointia. Muutaman vuoden jälkeen siirryin kotisivujemme web-toimittajaksi, siitä tiiminvetäjäksi ja lopulta portaalin kehityspäälliköksi. Tein pitkään sähköisten kanavien kehitystä ja luulin siellä olevan myös tulevaisuuteni. Isosta talosta löytyy kuitenkin monipuolisesti erilaisia urapolkuja, ja vuosi sitten huomasin sisäisillä työmarkkinoilla Employer Branding -tehtävän. Se vaikutti todella mielenkiintoiselta ja houkutti hakemaan. Nykyisessä työssäni olen ensimmäistä kertaa lähempänä alkuperäistä koulutustani.
 
Kuvaile työtäsi
– Vastaan työnantajamielikuvamme kehittämisestä, eli siitä, millä tavalla Sonera näkyy ja miten meistä viestitään työnantajana. Työhöni liittyy paljon markkinointia, viestintää, monimuotoista yhteistyötä korkeakoulujen kanssa, verkostoitumista, tutkimuksia ja julkaisutoimintaa. Huolehdin siitä, että työnantajamielikuvamme tukee yrityksen brändiä ja imagoa, jotta näyttäydymme yhtenäisenä kaikilla osa-alueilla. Myös yhteistyö konsernin muiden maiden Employer Branding Managerien kanssa on säännöllistä.
 
Mitä erilaisuus merkitsee organisaatiolle?
– Menestyäkseen kehittyvissä ja muuttuvissa ympäristöissä organisaatiot tarvitsevat monipuolista osaamista. Kyse ei ole vain ammattien erityisosaamisesta, vaan ihmisten toimimisesta osana työyhteisöään. Hyvin toimivissa tiimeissä on erilaisia rooleja, jotka tuovat esiin yksilöllisiä vahvuuksia,  käyttäytymismalleja ja persoonia koko tiimin hyväksi. Sanonkin usein opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita tulemaan meille töihin, että perustiedot ja -taidot omasta alasta riittävät. Tärkeintä on sosiaalinen sujuvuus, miten toimit osana tiimiä ja työyhteisöä. Työ itsessään kyllä opettaa.
 
Miten yrityksessä toimitaan erilaisuutta koskevissa asioissa?
– Toimivien tiimien rakentaminen ja erilaisten ihmisten johtaminen vaatii yritykseltä hyvää esimiestoimintaa. Työntekijöiden vastuiden, roolien ja toimintatapojen tunnistaminen on tärkeää. Se edellyttää ymmärrystä ja taitoa kuunnella erilaisia tarpeita sekä nähdä ihmiset yksilöinä ryhmässä.
 
Miten erilaisuus näkyy työssäsi?
– Tapaan päivittäin uusia ihmisiä, sekä talon sisältä että ulkopuolelta ja kuulen mitä mielenkiintoisimpia uratarinoita. Koulutus, harrastukset, kiinnostuksen kohteet tai satunnaiset kohtaamiset oikeaan aikaan voivat avata uusia ammatillisia mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia urapolkuja. Kaikkia tarinoita tuntuu kuitenkin yhdistävän yksi asia; uteliaisuus, uskaliaisuus ja usko uuden oppimiseen sekä oikeanlainen asenne. Ehkä emme sittenkään ole niin erilaisia.

Katso kaikki uratarinat

Hyvin toimivissa tiimeissä on erilaisia rooleja.

Terhi Huttunen

Ammattinimike: Employer Branding Manager
Koulutus: Filosofian maisteri (saksan kielen kääntäminen), Joensuun yliopisto 2000. Opettajan pedagogiset opinnot, Helsingin yliopisto 2003

Kun asiakkaan ääni ratkaisee

Onnistumisemme on kiinni ihan jokaisesta ketjun lenkistä ja eri osasten yhteispelistä.

Mari Sundell Customer Experience Manager

Esimiestyöstä asiantuntijatehtäviin

Minulle on tärkeää, että saan kokea ja tuottaa onnistumisen tunteita työssäni ja tehdä asioita yhdessä muiden kanssa.

Hannamari Kaskinen Kehityspäällikkö

Kun asiakkaan ääni ratkaisee

Onnistumisemme on kiinni ihan jokaisesta ketjun lenkistä ja eri osasten yhteispelistä.

Mari Sundell Customer Experience Manager

Esimiestyöstä asiantuntijatehtäviin

Minulle on tärkeää, että saan kokea ja tuottaa onnistumisen tunteita työssäni ja tehdä asioita yhdessä muiden kanssa.

Hannamari Kaskinen Kehityspäällikkö

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy