Asiakkuusekspertti on Ruotsissa kuin kåla vedessä

Kilpailuhenkinen Sebastian Kåla tutki gradussaan telealan asiakkuuksia ja lähti jo ennen valmistumistaan töihin TeliaSoneran Ruotsin toimintojen pääkonttoriin Tukholmaan.

Vaasalainen Sebastian Kåla on nauttinut työstään Tukholmassa. Vastuullinen ja nopearytminen työ mukavien työkavereiden kanssa kansainvälisessä porukassa on juuri sitä, mitä hän lähti hakemaan.
 
Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?
– Aloitin Soneralla myyntineuvottelijana call centerissä opiskelujen ohella 2009. Siitä lähtien olen tehnyt määrätietoisesti hommia päästäkseni tämänkaltaiseen tehtävään.

Vuosi sitten aloitin tekemään Soneralle gradua pitkäaikaisten asiakassuhteiden päättymisten syistä. Gradun palautin lokakuun alussa. Kesän 2011 sijaistin Vaasassa tiimin vetäjää save deskissä, jossa pyritään voittamaan takaisin pois lähteviä asiakkaita. Viime kesänä olin Team Manager Traineena asiakaspalvelussa. Consumer Segment Mobilityn Offering Managerina aloitin lokakuun puolivälissä.
 
Kuvaile työsi sisältöä?
–  Vastaan mobiilituotteiden, kuten prepaid-liittymien ja mokkuloiden kampanjoista ja tarjonnan uudistamisesta. Lisäksi vastuullani on esimerkiksi latausapplikaatioden sekä mokkuloiden virusturvapalveluiden kehitystyö. Työ on monipuolista ja nopeatahtista. Päätösten tueksi saan tietoa monelta suunnalta: analyytikoilta dataa, markkinointipuolelta pakkausten suunnittelua, asiakkuuspäälliköiltä tietoa markkinan tarpeista ja niin edelleen. Koko ajan täytyy miettiä, miten tuotteemme ovat mahdollisimman houkuttelevia, se työssäni ja koko telealassa on kiehtovaa.
 
Miten kansainvälisyys näkyy työssäsi?
–  Täällä on paljon ihmisiä eri etnisistä ryhmistä ja kansainvälinen ilmapiiri. Esimerkiksi ylempi esimieheni on norjalainen. Lisäksi osa päätöksistä mitä teemme vaikuttaa toimintaamme myös konsernin muilla markkina-alueilla. Minulla on jo varsin hyvä näkemys Suomen markkinoista ja täällä voin vertailla erilaisen markkina-alueen ja työkulttuurin plussia ja minuksia. Kaksikielisenä pärjään hyvin ruotsilla ja lisäksi näkemys kahdesta markkina-alueesta on minulle ehdoton etu tulevaisuudessa.
 
Mitä TeliaSonera tarjoaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneille työntekijöille?
– Yrityksellä on tarjota etenkin verkkoratkaisujen parissa töitä kaikkialla maailmassa, eikä sovi unohtaa että operoimme 17 maassa erityyppisillä markkinoilla, joten ura- ja kehittymismahdollisuudet ovat erittäin laajat. Aloitin täällä uuden elämän kuusi viikkoa hakemuksen lähettämisen jälkeen ja olen äärimmäisen tyytyväinen ratkaisuuni.
 
Kerro jokin kokemus kansainvälisyyteen liittyen?
–  Osallistuin jo toisella viikolla kokoukseen johon vastapuoli lensi Englannista ja neuvottelu käytiin englanniksi.

Työkavereiden vastaanotto ja avosydämisyys on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Pöydälläni oli kukkia heti ensimmäisenä työpäivänä tervetuliaistoivotuksen kera.
 
Mikä motivoi sinua työssäsi?
– Olen sosiaalinen persoona ja haluan tehdä töitä ja päätöksiä yhdessä muiden kanssa. Myös omien tavoitteiden saavuttaminen ja uramahdollisuudet sekä oma kehittyminen ovat asioita, jotka vievät minua elämässäni eteenpäin.
 
Mitä vinkkejä antaisit kansainvälisestä urasta kiinnostuneille nuorille opiskelijoille?
–  Mitään ei saa ilmaiseksi, mutta vain taivas on rajana, jos asettaa realistisen tavoitteen ja pyrkii määrätietoisesti sekä hyvällä asenteella eteenpäin. Jo mieluisan alan löytäminen on iso juttu, ja eteen tuleviin mahdollisuuksiin kannattaa tarttua täysillä.

Katso kaikki uratarinat

Kaikessa tekemisessä minua inspiroi asetettujen tavoitteiden saavuttaminen ja mielellään ylittäminenkin.

Sebastian Kåla

Ammattinimike: Offering Manager
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri (markkinointi), Svenska handelshögskolan 2012

Yhteistyöllä sujuvaa liiketoimintaa

Työssäni minua inspiroivat monipuoliset haasteet, joita pääsen ratkaisemaan kansainvälisessä ympäristössä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Mikael Thodén Senior Partner Manager

Viestintäratkaisujen globaali edelläkävijä

Minua inspiroi tieto siitä, että kehittämämme ja toimittamamme ratkaisu vastaa täydellisesti asiakkaan tarpeita.

Jani Koskinen Product Manager

Yhteistyöllä sujuvaa liiketoimintaa

Työssäni minua inspiroivat monipuoliset haasteet, joita pääsen ratkaisemaan kansainvälisessä ympäristössä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Mikael Thodén Senior Partner Manager

Viestintäratkaisujen globaali edelläkävijä

Minua inspiroi tieto siitä, että kehittämämme ja toimittamamme ratkaisu vastaa täydellisesti asiakkaan tarpeita.

Jani Koskinen Product Manager

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy