Viisi uraa samassa talossa 15 vuodessa

Teknologiayksikön ongelmanhallinnan johtaja ja 11-vuotiaan tytön isä Sami Mäntyharju kiittelee Soneralla ymmärrettävän yrityksen ja perheiden joustamisen olevan molempien eduksi.
 
Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?
– Aloitin Soneralle harjoittelijana vuonna 2000 ja jäin tekemään ohjelmointia tuntitöinä. Sen jälkeen olen hakeutunut erilaisiin tehtäviin ja saanut todella laajan työkokemuksen talon sisällä. Esimiesasemassa olen toiminut vuodesta 2004 lähtien. Aloitin nykyisessä tehtävässäni teknologiayksikössä kesällä 2014.
 
Miksi olet viihtynyt Soneralla harjoittelusta lähtien?

– Sonera on tarjonnut paljon erilaisia mahdollisuuksia. Olen saanut työkokemusta jo viidestä erilaisesta tehtävästä: olen työskennellyt Pohjoismaisessa organisaatiossa, tuotannossa, kehityspuolella, asiakaspalvelussa ja nyt teknologiayksikössä. Matkan varrella olen päässyt hyödyntämään aiempaa kokemustani ja oppinut samalla paljon uutta.
 
Kuvaile työsi sisältöä?
– Työskentelen tällä hetkellä teknologiayksikön ongelmanhallinnan johtajana. Tiimini koostuu kahdeksan hengen tiiviistä porukasta. Tehtävänämme on kaivaa esiin mahdollisia vikatilanteita ennen kuin ne ehtivät näkyä asiakkaillamme. Selvitämme myös jo tapahtuneiden vikojen juurisyitä.

Työpäiväni ovat todella vaihtelevia ja viihdyn hyvin nykyisessä toimenkuvassani. Parasta työssäni on yhteistyö: saatamme tiimini kanssa yhteen paljon ihmisiä yli organisaatiorajojen, sillä ongelmat piilevät usein vastuualueiden ja järjestelmien rajapinnoissa. On hienoa huomata, kuinka ihmiset tekevät yhdessä töitä todella hyvässä hengessä!
 
Miten Soneralla huomioidaan pienten lasten vanhempien tarpeet?
– Minulla on vaimo ja 11-vuotias tyttö, joka ei enää tarvitse enää paljoakaan vanhempien apua esimerkiksi kouluun menemiseen. Yksikköni sijaitsee osittain Helsingissä ja osittain Jyväskylässä. Teen jonkin verran työmatkoja ja välillä teen töitä kotoa käsin. Etätyöt helpottavat perheeni arkea huomattavasti – jos tyttäreni on esimerkiksi kipeänä, voin tehdä töitä kotona etäyhteyksillä. On hienoa, että Soneralla nähdään molemminpuolinen joustaminen myös yrityksen eduksi kaikissa tehtävissä. Itsekin ajattelen, että se on molempien osapuolten etu.
 
Välillä perheelle on vähemmän aikaa, välillä taas enemmän. Viikonloppuina en tee töitä, vaan ne ovat vain perheelle pyhitettyä aikaa.
 
Millaisia vinkkejä antaisit muille, jotka tasapainoilevat uran ja kodin välillä?
– Kun toimii omien arvojensa mukaisesti, löytää varmasti vastauksen siihen, miten toimia perheen ja uran yhdistämisessä. Jos joutuu paljon muuttamaan omaa elämäänsä ja itseään uran tai perheen takia, niin silloin kaikki ei välttämättä ole tasapainossa. Asioista ja mahdollisista järjestelyistä kannattaa keskustella sekä perheen että työnantajan kanssa. Etenkin uusiin tehtäviin siirryttäessä on hyvä muistaa, että tehtävä muuttuu usein henkilön tai ympäristön myötä ajan mukana.

Katso kaikki uratarinat

Tykkään haasteista niin töissä kuin vapaa-ajallakin.

Sami Mäntyharju

Ammattinimike: Head of B2B, Customer Operations
Koulutus: Insinööri, ohjelmistotekniikka (Stadia) 2003

Sähköiset palvelut helpottavat asiakkaan arkea

Minua inspiroi asiakkaan auttaminen helppojen ja nopeiden palveluiden avulla.

Timir Bhose Head of Online Sales

Tiedonjanoa, tarvetta kuulua ja tulla kuulluksi

Meidän alalla ennustaminen on joskus vähän samanlaista kuin sääennustusten tekeminen.

Kalev Reiljan Teknologiajohtaja

Sähköiset palvelut helpottavat asiakkaan arkea

Minua inspiroi asiakkaan auttaminen helppojen ja nopeiden palveluiden avulla.

Timir Bhose Head of Online Sales

Tiedonjanoa, tarvetta kuulua ja tulla kuulluksi

Meidän alalla ennustaminen on joskus vähän samanlaista kuin sääennustusten tekeminen.

Kalev Reiljan Teknologiajohtaja

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy