Kasvua ja työn iloa

Paula Taskinen sai aikoinaan ystävältään vinkin: tämä suositteli erinomaista kesätyöpaikkaa. Paula vastaanotti vinkin ja myös työn. Tuskin hän silloin kuitenkaan osasi aavistaa, että kesäapulaisen hommista kehkeytyisikin yli neljänkymmenen vuoden pesti!
 
Kuinka työurasi sai alkunsa?
– Tulin suoraan koulun penkiltä lennätinpalvelukeskukseen kesäapulaiseksi. Hyvä ystäväni oli ollut vastaavissa tehtävissä ja suositteli paikkaa. Työni oli alussa sähkeiden vastaanottamista, konekirjoitusta ja myös messutapahtumiin osallistumista. Ala oli minulle tuntematon, mutta talo tarjosi perusteellisen koulutuksen. Sain työaikana opiskella markkinointisihteeriksi, mikä avasi myös uusia tehtäviä: siirryin pian Vallilaan osastosihteeriksi.
 
Miten päädyit tekniikan pariin?
– 1990-luvulla yhtiössä olivat isot YT:t. Ne koskivat minuakin, koska koko Etelä-Suomen Tele päätettiin lakkauttaa. Pidin kuitenkin kovasti yhtiöstä, joten hain talon sisältä tietohallintojohtajan sihteerin tehtävää. Sain paikan — ja pian myös IT-kärpäsen pureman! Pian ensitöikseni sain ryhtyä kouluttamaan henkilöstöämme asiakaspalvelun tietojärjestelmien saloihin. Samalla tuli reissattua ympäri Suomea. Myöhemmin siirryin asiakastietovaraston ylläpito- ja käyttötehtäviin. Järjestelmä tuotti asiakasraportteja liiketoiminnan tarpeisiin. Eri tehtäviä tekniikan parissa on sittemmin piisannut. Vaikka olen ollut saman yrityksen palveluksessa, tuntuu kuin olisin ollut monessa työpaikassa.
 
Mitä haasteita työssäsi on ollut?
– Vuosituhannen alussa Ruotsi-fuusion myötä lopetettiin tiettyjä järjestelmiä. Olin huolissani, koska omat työtehtäväni lähtivät alta. Esimies kuitenkin kyseli, olisinko kiinnostunut uudesta CRM-järjestelmästä. Vastasin heti, että ilman muuta! Pääsin osaksi isoa tiimiä, mutta pian huomasin vastaavani yksin Suomen toiminnoista ja jouduin opettelemaan englanninkieltä. Siitäkin selvittiin, ja nykyään taas saan työskennellä osana paikallista organisaatiota. Onnekseni esimies ja tiimi ovat taas lähellä.
 
Mikä sinua draivaa eteenpäin?
– Vaikka olen jännittäjätyyppi, minua ajaa eteenpäin halu oppia uutta. Haluan haastaa itseni! On palkitsevaa huomata pärjäävänsä ja ylittävän itsensä. Tässä talossa olen aina saanut kaiken tarvittavan koulutuksen ja perehdytyksen. Kehitystäni on tuettu ja minulle on annettu mahdollisuus, se on ollut kaikkein parasta!
 
Mitä seuraavaksi?
– Vuosien varrella Sonera on kasvanut ja muuttunut valtionlaitoksesta dynaamiseksi IT-yritykseksi. Samalla olen itse saanut kasvaa ja kehittyä. Viihdyn työssä, jota paikallaan olon ja kaavamaisuuden sijaan luonnehtivat haasteet ja vaihtelevuus. Koen Soneralla työskentelyn vieläkin merkitykselliseksi. Soneralla saan olla tärkeä osa kokonaisuutta, menestystä ja hyviä asiakaskokemuksia. Ja mikä tärkeintä, täällä on hyvä porukka — ympärilläni on kavereita, joiden kanssa voi välillä vaikkapa nauraa vapautuneesti.

Katso kaikki uratarinat

Vaikka olen jännittäjätyyppi, minua ajaa eteenpäin halu oppia uutta.

Paula Taskinen

Ammattinimike: Järjestelmäpäällikkö

Sähköiset palvelut helpottavat asiakkaan arkea

Minua inspiroi asiakkaan auttaminen helppojen ja nopeiden palveluiden avulla.

Timir Bhose Head of Online Sales

Tiedonjanoa, tarvetta kuulua ja tulla kuulluksi

Meidän alalla ennustaminen on joskus vähän samanlaista kuin sääennustusten tekeminen.

Kalev Reiljan Teknologiajohtaja

Sähköiset palvelut helpottavat asiakkaan arkea

Minua inspiroi asiakkaan auttaminen helppojen ja nopeiden palveluiden avulla.

Timir Bhose Head of Online Sales

Tiedonjanoa, tarvetta kuulua ja tulla kuulluksi

Meidän alalla ennustaminen on joskus vähän samanlaista kuin sääennustusten tekeminen.

Kalev Reiljan Teknologiajohtaja

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy