Ura ja perhe-elämä sulassa sovussa

Perhe-elämän viettäminen ei enää nykyään tarkoita urasta luopumista. Johanna Kivistö jakaa aikansa sujuvasti työn ja vapaa-ajan kesken.

Soneralla Senior Insurance Managerina työskentelevä Johanna Kivistö tekee nelipäiväistä viikkoa vaihtelevasti Helsingin pääkonttorista tai Lahden toimistosta käsin. Pienen lapsen äiti on onnistunut joustavan työnantajansa ansiosta yhdistämään työn ja perhe-elämän.

Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?
– Opiskelin Englannissa ja tulin tänne vuonna 1998 heti valmistumisen jälkeen. Olen toiminut todella erilaisissahommissa talon sisällä muun muassa laskutuksen asiakaspalvelijana, luotonvalvontatehtävissä sekä tuotepäällikkönä. Nykyisin vastaan suomalaisten yhtiöiden vakuutuksista.

Millainen on työviikkosi?
– Teen neljänä päivänä viikossa töitä. Työskentelen joko Helsingissä tai kotipaikkakunnallani Lahdessa. Perjantaisin olen kotona kolmevuotiaan tyttäreni kanssa. Työtapani ja -aikani sopivat elämäntilanteeseeni todella hyvin. Työskentelen itsenäisesti asiantuntijatehtävissä ja työni tulokset perustuvat siihen, että tiedän itse, miten saan aikaan parhaan lopputuloksen. Myös yhteistyö joustavan kollegan kanssa toimii, ja saamme keskenämme soviteltua aikataulumme hyvin yhteen.

Miten lyhennettyyn työaikaasi ja työskentelyyn kahdella paikkakunnalla suhtaudutaan työpaikallasi?
– Mitään negatiivista en ole koskaan kuullut. Tällainen järjestely vaatii joustavuutta kaikilta osapuolilta ja olen itsekin tarvittaessa valmis tekemään töitä perjantaisin sekä tulemaan Helsinkiin aina tarvittaessa. Tärkeintä on avoin keskustelu kollegojen ja esimiehen kanssa. Lyhennetty työaika toimii silloin, kun töiden priorisointi ja ajanhallinta onnistuu ja työt sujuvat ongelmitta.

Miten uran ja perhe-elämän saa yhdistettyä?
- Työn ja vapaa-ajan kanssa tasapainottelu on tietenkin välillä haastavaa. Asioita on pakko priorisoida ja miettiä, mikä nyt juuri on tärkeintä. Arjen pyörittämistä helpottaa todella paljon, jos kotona on sellainen puoliso, joka on myös valmis joustamaan. Minulle neljän päivän työviikko on toiminut todella hyvin. Vaikka olisin alkuviikosta työmatkoilla tai pitkiä päiviä töissä, tiedän aina, että perjantain voin pyhittää kokonaan tyttärelleni. Totta kai joistain asioista joutuu tinkimään ja osallani oman osaamisen kehittäminen on jäänyt vähäisemmäksi. Tällä hetkellä en esimerkiksi osallistu niin paljon koulutuksiin kuin aikaisemmin.

Miten rohkaisisit työn ja vapaa-ajan yhdistämistä pohtivia nuoria?
– Mielestäni kannattaa lähteä siitä ajatuksesta, että kaikki on mahdollista ja työelämästäkin pystyy räätälöimään sellaisen kuin siitä haluaa. Uskon, että maailma on muutenkin menossa siihen suuntaan että perinteiset kahdeksasta neljään -työt vähenevät. Töitä tehdään ajasta ja paikasta riippumatta tarpeen mukaan. Myös nykyiset yhteydenpitovälineet mahdollistavat työn tekemisen eri paikoista. Toivon myös, ettei enää ajateltaisi niin, että täytyy valita ura tai perhe. Molemmat on mahdollista saada, kun on valmis joustamaan ja uskaltaa keskustella asiasta avoimesti.

Katso kaikki uratarinat

Tällainen järjestely vaatii joustavuutta kaikilta osapuolilta.

Johanna Kivistö

Ammattinimike: Senior Insurance Manager
Koulutus: Bachelor of Arts (Hons) Business Administration, Southampton Solent

Kun asiakkaan ääni ratkaisee

Onnistumisemme on kiinni ihan jokaisesta ketjun lenkistä ja eri osasten yhteispelistä.

Mari Sundell Customer Experience Manager

Esimiestyöstä asiantuntijatehtäviin

Minulle on tärkeää, että saan kokea ja tuottaa onnistumisen tunteita työssäni ja tehdä asioita yhdessä muiden kanssa.

Hannamari Kaskinen Kehityspäällikkö

Kun asiakkaan ääni ratkaisee

Onnistumisemme on kiinni ihan jokaisesta ketjun lenkistä ja eri osasten yhteispelistä.

Mari Sundell Customer Experience Manager

Esimiestyöstä asiantuntijatehtäviin

Minulle on tärkeää, että saan kokea ja tuottaa onnistumisen tunteita työssäni ja tehdä asioita yhdessä muiden kanssa.

Hannamari Kaskinen Kehityspäällikkö

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy