Kansainvälisyys mukana jokapäiväisessä työssä

TeliaSoneralla kansainvälisyys tarkoittaa sitä, että töitä tehdään lähes kaikissa yksiköissä yli maiden rajojen. Esimiestehtävissä työskentelevän Anu Kukkosen tiimissä on työntekijöitä kahdeksasta eri kansallisuudesta.
 
Kansainvälisessä TeliaSonerassa työntekijät nauttivat päivittäin tiimityöskentelystä monista eri kansallisuuksista ja organisaatioista tulevien ihmisten kanssa. IT-puolen johtotehtävissä työskentelevä Anu Kukkonen kannustaa nuoria ottamaan kaiken irti opiskelun ja työelämän tarjoamista kansainvälisistä mahdollisuuksista
 
Miten päädyit nykyiseen työhösi?

– Kauppaopiston ja kolmen vuoden pankkikokemuksen jälkeen veri veti ulkomaille ja lähdin 1989 Saksaan opiskelemaan kielenkääntäjäksi, erikoisalana liiketalous ja IT. Siirryin puhtaasti IT-alalle jo Saksassa, tulin Suomeen 2001 IT-konsultiksi SAP Finlandille, ja TeliaSoneralla olen työskennellyt vuodesta 2006. Minulle kansainvälinen työympäristö on aina ollut itsestäänselvyys. On upeaa olla päivittäin tekemisissä erilaisten kulttuurien parissa.
 
Miten kansainvälisyys näkyy työssäsi?
– Työskentelen TeliaSonera-konsernin tietohallinnossa yksikössä, jonka vastuualueena on noin 50 yritysjärjestelmää, joista osan ylläpito on ulkoistettu kumppanillemme Intiaan ja Latviaan. Yli 30 henkilön tiimissäni on kahdeksan eri kansallisuutta, jonka lisäksi työskentelen useiden eri maista tulevien konsulttien kanssa.
 
Mitä TeliaSonera tarjoaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneille työntekijöille?
– Urapolut ovat aina erilaisia. Minä työskentelen tällä hetkellä Suomesta käsin, mutta päivittäinen toimintapiirini on hyvin kansainvälinen ja virtuaalisten työvälineiden avulla intialainen konsultti tai tanskalainen kollega ovat yhtä lähellä kuin samassa avotilassa istuva työkaveri. Toinen luonnollinen vaihtoehto on lähteä töihin ulkomaille; TeliaSoneralla on toimintoja 20 eri maassa, esimerkkeinä Euraasian liiketoiminta-alue sekä maailmanlaajuinen yksikkö International Carrier.
 
Kerro jokin kokemus ulkomailla oleilustasi
– Parhaita kokemuksia on erilaisten ihmisten tapaaminen ja jatkuva kokemusten vaihto. Intiasta mieleen on jäänyt kokemani vieraanvaraisuus, sydämellisyys ja aito ilo asioista. Yksi hauska yksityiskohta on se, että esimerkiksi sähköposteissa pelkän etunimeni perusteella minua puhutellaan Euroopan maissa lähes poikkeuksetta herraksi.

Katso kaikki uratarinat

On upeaa olla päivittäin tekemisissä erilaisten kultuurien kanssa.

Anu Kukkonen

Ammattinimike: Director, Application Design & Service Delivery, Enteprise Systems, TeliaSonera, Group IT
Koulutus: Yo-merkonomi, Kuopion kauppaoppilaitos 1986, Diplom-Übersetzer, M.A. (Saksa/Englanti/Suomi; liiketalous ja IT), Johannes Gutenberg-Universität Mainz, 1994

Kasvua ja työn iloa

Vaikka olen jännittäjätyyppi, minua ajaa eteenpäin halu oppia uutta.

Paula Taskinen Järjestelmäpäällikkö

Asiakkaan kokemuksen on oltava yrityksen toiminnan keskiössä

Työssäni minua inspiroivat asiakkaiden odotusten ylittäminen ja uusien palveluiden rohkea käyttöönotto.

Hale Okkonen Business Development Manager

Kasvua ja työn iloa

Vaikka olen jännittäjätyyppi, minua ajaa eteenpäin halu oppia uutta.

Paula Taskinen Järjestelmäpäällikkö

Asiakkaan kokemuksen on oltava yrityksen toiminnan keskiössä

Työssäni minua inspiroivat asiakkaiden odotusten ylittäminen ja uusien palveluiden rohkea käyttöönotto.

Hale Okkonen Business Development Manager

Samantyyppisiä paikkoja

Tehtävänimike

Maa

Kaupunki

Haku päättyy