Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Asiakkaiden yhteystiedot luettelo- ja hakemistopalveluissa

Viestintämarkkinalain mukaan Sonera on osaltaan velvollinen huolehtimaan siitä, että käyttäjien saatavilla on yleinen ja kattava numerotiedotuspalvelu sekä huolehdittava puhelinluettelopalvelun tarjoamisesta keräämällä liittymän käyttäjien yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero) ja julkaisemalla ne yleisesti saatavilla olevassa painetussa tai sähköisessä, vähintään kerran vuodessa päivitettävässä puhelinluettelossa. Teleyritysten on lisäksi pyynnöstä luovutettava näin kerätyt yhteystiedot toiselle yritykselle puhelinluettelon laatimista tai numerotiedotuspalvelun tarjoamista varten. Mahdollisuudesta luovuttaa ja julkaista liittymäasiakkaitten yhteystietoja puhelinluettelo-, numerotiedotus- ja hakemistopalveluissa on kerrottu mm. asiakasrekisteriselosteissamme, Soneran palveluiden yleisissä toimitusehdoissa ja liittymäsopimuksissa.

1.9.2004 voimaan tulleen Sähköisen viestinnän tietosuojalain tarkoituksena on turvata sähköisen viestinnän luottamuksellisuuden ja yksityisyyden suojan toteutuminen sekä edistää sähköisen viestinnän tietoturvaa ja sähköisen viestinnän palvelujen kehittymistä. Lain voimaantulo ei muuttanut liittymäasiakkaille kuuluvaa oikeutta kieltää yhteystietojensa julkaisemisen puhelinluettelossa tai numerotiedotus- ja muissa hakemistopalveluissa.

Puhelinluetteloita tai numerotiedotus- ja muita hakemistopalveluita koskevien määräysten noudattamista valvoo tietosuojavaltuutettu.

Sonera toimii yhteistyössä Fonectan ja Suomen Numeropalvelu Oy:n (SNOY) kanssa täyttäessään viestintämarkkinalain mukaista velvoitettaan julkaista asiakkaitten yhteystiedot puhelinluettelossa ja numeropalvelussa. Soneran liittymäasiakkaitten julkaistaviksi antamat yhteystiedot välitetään Suomen Numeropalvelu Oy:n ylläpitämään valtakunnalliseen tietokantaan, josta yhteystiedot toimitetaan alla tarkemmin kuvatuissa puhelinluetteloissa tai numerotiedotus- ja muissa hakemistopalveluissa julkaistaviksi. Suomen Numeropalvelut Oy:n valtakunnallisesta tietokannasta hoidetaan lisäksi yhteystietojen pyynnöstä luovuttaminen mille tahansa toiselle yritykselle puhelinluettelon laatimista tai numerotiedotus- tai muun hakemistopalvelun tarjoamista varten.

Halutessasi voit maksutta kieltää yhteystietojesi edelleen luovuttamisen ja niiden julkaiseminen puhelinluettelossa tai numerotiedotus- ja muissa hakemistopalvelussa kokonaan tai osittain. Myös virheellisten yhteystietojen korjaaminen onnistuu maksutta ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että painetussa luettelossa oleva virhe voidaan korjata vasta seuraavan luettelon ilmestyessä. Sama koskee yhteystietojen poistamista painetusta luettelosta.

Tietojen käyttö SNOY:n tietokannasta

Seuraavassa luetellaan puhelinluettelot ja muut hakemistot, joihin SNOY:n tietokannasta välitetään tietoja. Kaikki näissä palveluissa esiintyvä tieto ei ole peräisin SNOY:lta. Kunkin hakemiston julkaisija ja palvelun tarjoaja vastaa julkaisemistaan tiedoista.

Teleyritykset ja hakemistoyhtiöt julkaisevat alueellisia puhelinluetteloita ja joitakin paikallisia luetteloita, joihin SNOY ei välitä tietoja. Näitä ei ole mainittu seuraavassa.

Numeropalvelut

Numeropalveluihin voi yleensä soittaa ympäri vuorokauden. Numeropalveluista saa mm. puhelinnumeroita, matkapuhelinnumeroita, nimi- ja osoitetietoja, faksinumeroita ja Keltaisten Sivujen tietoja usein varsin vähäisillä lähtötiedoillakin.

Numero 118

Soitettaessa numeroon 118 puhelu ohjautuu liittymän tarjoavan operaattorin omaan tai yhteistyökumppanin palvelukeskukseen. Näiden palvelukeskusten tiedottajat hakevat tiedot SNOY:n valtakunnallisesta tietokannasta. Palvelun tarjoajat ja hintatiedot osoitteessa www.118info.fi

Numero 0100100

Soitettaessa numeroon 0100100 puhelu ohjautuu liittymän tarjoavasta operaattorista riippumatta Eniron palvelukeskukseen.

Numero 020202

Soitettaessa numeroon 020202 puhelu ohjautuu liittymän tarjoavasta operaattorista riippumatta Fonectan palvelukeskukseen.

Sähköiset jatkuvasti päivitettävät hakemistot

Verkkokäyttöisellä sähköisessä muodossa olevalla tilaajaluettelolla tarkoitetaan luetteloa, jota voidaan käyttää viestintäverkkojen välityksellä. Tällaiseen luetteloon sisältyvät tiedot on tallennettu keskitetysti tiettyyn paikkaan, ja siihen voidaan tehdä hakuja suoraan tai sitä on mahdollista käyttää viestintäverkkojen välityksellä muun palvelun, esim. tekstiviestihaun avulla. Sähköisissä hakemistoissa voi olla ohjelmistoihin sulautettuja hakutoimintoja, kuten käänteiset hakutoiminnot, joiden avulla luettelon käyttäjät voivat selvittää tilaajan nimen ja osoitteen pelkän puhelinnumeron perusteella.

Palvelusta voi löytyä yksityishenkilöiden, yritysten sekä julkisen sektorin yhteystietoja kuten nimi-, osoite-, puhelinnumero-, matkapuhelinnumero- ja fax-numerotiedot sekä sähköpostiosoitteita, www-osoitteita ja aukioloaikoja. Joistakin palveluista voi lisäksi lähettää haettuun matkapuhelinnumeroon tekstiviestejä suoraan palvelun käyttöliittymän kautta ja löydetyn numeron voi myös tallentaa oman matkapuhelimen muistiin. Toimintoihin voi lisäksi kuulua myös esim. karttahaku osoitteen perusteella. Palveluihin kuuluvat hakemistot, joita päivitetään vähintään viikoittain. Hakuja voi tehdä internet-, tekstiviesti- tai WAP- hakuina. Lisäksi tarjotaan mm. yritysten asiakasrekisterien päivitystä.