Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Viisi hyvää syytä hankkia sähköinen henkkari

Vieläkö sinä käytät verkossa tunnistautumiseen tunnuslukukorttia tai perinteistä salasanaa? Nyt kannattaa hankkia sähköinen henkilöllisyystodistus, jota on helppo ja turvallista käyttää.

Ihmiset ovat pitkään kirjautuneet erilaisiin verkkopalveluihin pankkien pahvisilla tunnuslukukorteilla, mutta nyt ne alkavat poistua käytöstä. Mobiilivarmenne on helppo käyttää ja se toimii yli tuhannessa verkkopalvelussa.

Pekka Turpeinen on työskennellyt Soneran mobiilivarmennetta kehittävässä tiimissä vuodesta 1998. Hän kertoo, miksi mobiilivarmenne kannattaa ottaa käyttöön viimeistään nyt.

1. Mobiilivarmenne on turvallisin tapa tunnistautua

”Mobiilivarmenne on turvallisin ja helpoin tapa tunnistautua verkossa ja mobiilissa. Eikä sen käyttö maksa mitään.

Sähköisen henkilöllisyystodistuksen käyttöönotto on nyt myöskin todella ajankohtaista. Sähköinen tunnistaminen on suuressa muutosvaiheessa. Suomessa astui heinäkuussa voimaan uusi laki, joka vaatii niin julkishallinnon kuin yksityistenkin verkkopalveluilta entistä luotettavampia tapoja tunnistautua.

Me suomalaiset puhelinoperaattorit olemme yhdessä kehittäneet mobiilivarmenteen lukuisten yhteistyökumppaneiden kanssa.”

Mobiilivarmenne

 

 

Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistus, joka sijaitsee kännykkäsi SIM-kortissa. Voit todistaa henkilöllisyytesi helposti ja turvallisesti yli tuhannessa verkkopalvelussa, kuten esimerkiksi monissa pankki-, vakuutus- ja terveyspalveluissa.

 

2. Sähköinen henkkari liitetään kännykän SIM-korttiin – helppoa!

”Mobiilivarmenne on sähköinen henkilöllisyystodistuksesi, joka sijaitsee kännykkäsi SIM-kortissa. Se toimii samoin kaikissa eri palveluissa. Voit todistaa helposti ja turvallisesti henkilöllisyytesi yli tuhannessa verkkopalvelussa, kuten esimerkiksi monissa pankki-, vakuutus- ja terveyspalveluissa.

Itse esimerkiksi hyväksyin keväällä esitäytetyn veroilmoitukseni mobiilivarmenteen avulla. Kirjaudun sillä myös Kelan palveluihin.

Voit myös kirjautua rennompiin palveluihin, kuten verkkokauppaan tai tulevaisuudessa erilaisiin sovelluksiin ja sosiaaliseen mediaan – ehkäpä Pokémon Gohun tai Facebookiin.”

3. Vain yksi salasana riittää

”Sinun ei tarvitse enää pitää mukanasi tunnuslukulistoja. Mobiilivarmenteessa riittää, kun muistat yhden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Matkapuhelin ja itse valittu tunnusluku riittävät tunnistautumiseen. Verkkokaupoissa shoppaillessa mobiilivarmenne on myös todella kätevä, koska sinun ei tarvitse muistaa jokaisen sivun käyttäjätunnuksia ja salasanoja erikseen.”

4. Toimii kaikissa puhelimissa

”Mobiilivarmenne toimii kaikissa puhelinmalleissa. Kännykkäsi ei tarvitse olla älypuhelin.”

5. Pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi

”Heikosti suojatut käyttäjätunnukset ja salasanat on nykyään helppo hakkeroida. Identiteettivarkaudet ovatkin lisääntyneet viime aikoina räjähdysmäisesti. Niistä voi tulla ikäviä taloudellisia ja henkisiä vahinkoja.

Mobiilivarmenteen turvallisuus perustuu SIM-kortin turvamoduulilla oleviin salausavaimiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tunnistusvälinettä on mahdoton kopioida eivätkä haittaohjelmatkaan pääse siihen käsiksi. Mobiilivarmenteen käyttö pienentää riskiä joutua identiteettivarkauden uhriksi.”

Pekka Turpeinen

Pekka Turpeinen on työskennellyt Soneran mobiilivarmennetta kehittävässä tiimissä vuodesta 1998.

Näin helposti otat mobiilivarmenteen käyttöösi

Mobiilivarmenteen käyttöönottaminen on erittäin helppoa – ja ilmaista! Verkossa mobiilivarmenteen saa käyttöön hetkessä osoitteessa www.sonera.fi/mobiilivarmenne. Voit myös mennä Sonera Kauppaan, jossa saat apua käyttöönottoon.

Jos otat mobiilivarmenteen käyttöön verkossa, sinun tulee käyttöönoton yhteydessä tunnistautua esimerkiksi pankin tunnuslukukortilla (kaikkien muiden suomalaisten pankkien tunnuslukupalvelut paitsi Nordea). Jos asioit Sonera Kaupassa, otathan mukaasi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen (voimassa oleva passi tai suomalainen luottokortinkokoinen henkilökortti).

Mobiilivarmenteen käyttöönotto vaatii, että SIM-korttisi tukee mobiilivarmennetta. Sen näet SIM-kortissa olevasta eID-tunnuksesta. Saat tarvittaessa maksutta uuden SIM-kortin Sonera Kaupasta.

Ja näin käytät sitä

1. Valitse mobiilivarmenne tunnistautumistavaksi, kun kirjaudut esimerkiksi verkkokauppaan tai -pankkiin.

2. Saat tunnistuspyynnön matkapuhelimeesi. Hyväksy se tunnusluvullasi.

3. Tietosi tunnistetaan oikeiksi ja palvelu aukeaa.