Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Turvaa, toimivuutta ja huoletonta puhelimen käyttöä

Varmista, että lapsen liittymässä ja puhelimessa on hyödylliset lisäpalvelut käytössä.

1. Sonera Turvapaketin voit asentaa useammallekin eri laitteelle ja se sisältää virusturvan, vakoilusuojan, roskapostinsuodattimen, lapsilukko-ominaisuuden ja verkkopankkisuojauksen. Lapsilukko-ominaisuuden avulla hallitsen lapsen puhelinta myös etänä, estät haitalliset sivustot ja niiden hakemisen sekä asetat aikarajoja internetin käytölle. Tutustu Sonera Turvapakettiin.

2. Kamu-palvelulla voit valita liittymälle haluamasi numerot, joihin lapsi voi kotimaassa saldorajan täyttyessäkin soittaa tai viestittää. Yhden Kamu-numeron hinta on vain 1€/kk. Lue lisää Kamu-palvelusta.

3. Saldosopimuksella varmistat, ettei lapsen liittymälle synny yllätyslaskuja. Saldosopimus-palvelun rajoitus koskee puhepaketin yli menevää liikennettä eli niitä puhe-, tekstiviesti-, multimediaviesti- ja datasiirtomaksuja, jotka eivät sisälly paketin perushintaan. Saldosopimuksen hinta on 2 €/kk. Lue lisää Saldosopimuksesta ja muista saldopalveluista.

4. Viihde- ja palvelunumeroesto estää mm. aikuisviihteen ja tv-chatit. Viestiestolla estät myös mobiilimaksamisen. Emme veloita estopalveluiden kytkemisestä ja muutoksetkin teet itsepalveluna veloituksetta. Tutustu estopalveluihin.

Lisäksi Pelastakaa lapset ry:n Help.some mobiilisovellus tarjoaa tietoa ja neuvontaa lapsille ja nuorille. Sen kautta voit saada tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Kysymyksiin vastaavat Pelastakaa Lasten ja Rikosuhripäivystyksen työntekijät, koulutetut vapaaehtoiset sekä nettipoliisit. Sovellus on ladattavissa Androidille.

Artikkelin kirjoittaja Noora Kivilahti on ekaluokkalaisen äiti, joka työskentelee Soneran asiakaspalvelun sometiimissä.

Lapsikin surffaa huolettomasti

Turvapaketin lapsiturvalla voit määritellä lapsen nettiajat ja -määrät sekä tarvittaessa estää valitut ohjelmistot ja sivustot.

Lue lisää