Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Parhaat sovellusvinkit lapsille ja vanhemmille

Kivat ja hyödylliset sovellukset lapsille, vanhemmille sekä yhteiseen käyttöön.

Whatsapp
Loistava yhteydenpitoväline ja monilla kouluillakin on käytössä omat Whatsapp ryhmänsä. WhatsAppin avulla vielä kirjoittamista opetteleva ekaluokkalainenkin voi laittaa vanhemmille ääniviestejä. Whatsappin käytön ikäraja on 16, mutta käyttö on vanhempien päätettävissä ja valvottavissa.

112 Suomi
Sovelluksesta löytyy yleinen hätänumerot Hätäkeskukseen ja sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu välittää automaattisesti GPS-sijaintitiedot Hätäkeskukseen. Lisäksi sovelluksesta löytyy päivystysnumerot Kansalaisneuvontaan, MLL:n lasten ja nuorten puhelimeen, Meripelastukseen (24h) sekä Myrkytystietokeskukseen.

Help.some
Pelastakaa lapset ry:n mobiilisovellus, joka tarjoaa tietoa ja neuvontaa lapsille ja nuorille. Help.somen kautta voit saada tietoa ja tukea esimerkiksi kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Kysymyksiin vastaavat Pelastakaa Lasten ja Rikosuhripäivystyksen työntekijät, koulutetut vapaaehtoiset sekä nettipoliisit. Sovellus on ladattavissa Androidille.

Paikanna puhelin
Puhelimen paikantamiseen löytyy jokaisella käyttöjärjestelmällä omat sovelluksensa. Applen Etsi iPhoneni tai Etsi ystäväni, Android Device Manager ja Windows Liven Paikanna puhelin. Tutus tarkemmin omassa sovelluskaupassa.

Wilma
Tämä koulumaailmasta tuttu järjestelmä on lähes päivittäisessä käytössä opettajille, opiskelijoilla ja vanhemmilla. Wilman saa myös helppokäyttöisenä ja selkeänä sovelluksena omaan älypuhelimeen ja mikäli sinulla on useampi kouluikäinen, saat kaikki lapset yhteen ja samaan sovellukseen.

Screen Time
Englanninkielinen sovellus, joka mahdollistaa vanhemmille monipuolisesti hallinnoida lapsen puhelimen käyttöä. Vanhempi voi esim. rajoittaa yksittäisen pelisovelluksen käyttöaikaa/päivä, estää puhelimen käytön koulu- ja yöaikaan, tehdä lapselle tehtävälistoja sekä mahdollistaa käyttöajan vähentämisen tai lisäämisen. Sovelluksen hinta on 3,39 €/kk. Tutustu sovellukseen.

Sovelluksia lapsille

Lapselle mielekästä tekemistä tarjoavat esimerkiksi:

1. Ekapeli Alku on esikouluikäisille ja muille lukemisen harjoittelua kaipaaville hauska, erilaisia tehtäväkenttiä sisältävä ilmainen peli.
2. SmartKids Maths on palkittu matikkapeli, joka seuraa Suomen opetussuunnitelmaa. Hinta 4,99€.
3. Yle Lasten Areena on palvelu, jossa lapsi voi turvallisesti katsoa Ylen lastenohjelmia. Galaxi -osioista löytyy sisältöä kouluikäisille.

+ Bonusvinkki! Youtubesta löytyy Menu-valikon kautta artikkeli, jossa ohjeita vanhemmille. Mene kohtaan ”Ohjeet” ja sieltä hakutoiminnolla ”Lisätietoja vanhemmille”.

Artikkelin kirjoittaja Noora Kivilahti on ekaluokkalaisen äiti, joka työskentelee Soneran asiakaspalvelun sometiimissä.

Turvapaketin lapsiturvalla voit määritellä lapsen nettiajat ja -määrät sekä tarvittaessa estää valitut ohjelmistot ja sivustot.

Lue lisää