Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Huawei P8 Lite är en lyxig mobil för ett lyxigt pris

Luren sitter faktiskt bra i handen trots sin fem tums HD-skärm, för den har bra balans och kontakt. Skärmen har verkligt tunna kanter och telefonen har ett smått räfflat metallskal som man har lust att fingra på. I förpackningen finns två svarta askar på bägge sidor om telefonen, den ena innehåller manualen och den andra laddaren och hörlurarna. Det trista vita platsmaterialet som hörlurarna och laddaren är gjorda av känns motstridigt i jämförelse med den stiliga telefonen, men det är få telefontillverkare som överraskar positivt i fråga om just detta.

Den bästa egenskapen hos den 7,7 mm tunna telefonen är dess användbarhet och fotograferingsförmåga. Mobilen har en 13 megapixlars primärkamera med automatzoom som du också kan använda för Full-HD-videobild. Frontkameran är på hela 5 megapixlar och medger HD-videofilmning. Operativsystemet i Huawei P8 Lite är Android 5.0 Lollipop. Telefonen har dual SIM-platser för två SIM-kort.

Lagringsutrymmet är 16 GB stort, och det går att utvidga med ett microSD-kort till 32 GB. Det betyder att den som fotograferar mycket Full-HD-video måste tömma minnet på sina tagningar med jämna mellanrum, vilket är ett litet minus. Vid normal användning klarar man sig förstås utmärkt med den här minneskapaciteten.  

Skärmen ska vidröras med elegans och kameraegenskaperna motsvarar det som lovas. Kameran ger också tillgång till skönhetseffekter som får en att se nästan japansk ut på selfierna, inte minst tack vare ögonförstoringsfunktionen. Telefonens grundfunktioner och operativsystem fungerar klanderfritt och användningen är intuitiv – manualen blev förstås oläst.

Huawei P8 Lites plus och minus

+ Stilfullare än vad priset antyder

+ Utmärkta fotograferingsfunktioner

+ Enkel att använda också med bara en hand, bra balans

– Lagringsutrymmet går inte att utvidga över 32 GB

– Man kan inte skryta med de medföljande hörlurarnas design

Huawei P8 Lite >>