Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Viisi tärkeää vinkkiä

Näin suojaat puhelimesi kotona ja ulkomailla

1.    Onhan puhelimessasi PIN-koodin ja pääsykoodin kysely päällä? Niiden ansiosta ulkopuoliset eivät pääse käsiksi henkilökohtaisiin tiedostoihisi tai tekemään sinulle puhelinlaskua.

2.    Ennen matkaa kannattaa ladata Find my iPhone (iOS) tai Device Manager (Android). Näiden ilmaisten sovellusten avulla voit paikantaa ja tarvittaessa etälukita laitteesi, jos se katoaa tai varastetaan.

3.    Ilmoita varkaustapauksesta operaattorillesi, jotta varkaat eivät pääse tekemään sinulle uutta laskua. Soneran asiakkaat voivat sulkea liittymän väliaikaisesti Omilla sivuilla (24h), tai soittamalla vikapalveluumme +358 206 9 0101. Numero kannattaa tallentaa koko matkaseurueen puhelimiin.

4.    Avoimissa wifi-verkoissa on aina riskinsä. Kotimainen F-Securen Safe-sovellus auttaa sinua suojaamaan puhelimesi ja tablettisi. Uskallat tarvittaessa vaikka kirjautua verkkopankkiin ilman huolta salasanakaappareista.

5.    Jos avoimesta wifistä tarttui puhelimeesi jotain epämääräistä, ja puhelin alkaa elää omaa elämäänsä, poistat Soneran Turvapaketilla tunkeutujat nopeasti. Bonuksena paketissa on lapsiturva, jonka avulla muun muassa rajoitat lapsen päivittäisen surffailun määrää.

 

p.s. Kurkkaa täältä, mitä applikaatioita et tiennyt tarvitsevasi matkalla.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös:
Matkapuhelimen yleisimmät ongelmatilanteet reissussa
Liittymän ja laitteen suositusasetukset matkalla
Asiantuntijavinkit erityisesti matkailuun sopivista laitteista ja lisätarvikkeista

Listan kokosi Soneran roaming-asiantuntija Matti Kärkkäinen.

Tiesithän, että Soneran asiakkaana puhelimen ja netin käyttö Euroopassa on erityisen edullista? Katso laskurista, kuinka paljon säästät Sopiva-liittymän omistajana matkakohteessasi!

Säästölaskuriin             Liittymäkauppaan