Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Näppärimmät sovellusvinkit Ruotsin-matkaajalle

Asiantuntijamme on kerännyt listan parhaista sovelluksista, joilla saat matkastasi länsinaapurissa kaiken irti!

Aktiivireissaajan suosikkisovellukset Ruotsin-matkoilla

Petri Lindqvist Soneran matkatiimistä reissaa aktiivisesti sekä läntisessä että eteläisessä naapurissamme. ”Tukholman suunnassa asuu sekä sukulaisia että ystäviä, joita tapaan säännöllisesti. Ja vaikka tietyistä paikoista onkin tullut jo vuosien varrella suosikkeja, tapahtuu Tukholmassa aina jotain mielenkiintoista ja näkemisen arvoista. Kännykkä kulkee aina matkassa, totta kai, joten kartat ja tapahtumakalenterit ovat löytyvät helposti taskusta”.

Työkseen Petri kehittää Soneran roaming-palveluja, jotka tekevät suomalaisten matkustamisesta helpompaa ja edullisempaa. Nämä sovellukset Petri listasi suosikeikseen Ruotsin-matkoillaan.

1. SL-biljetter

"Sovellus toimii loistavana Tukholman julkisen liikenteen reittioppaana. Sovelluksen avulla löytää järkevimmän kulkuvälineen ja aikataulut haluttuun kohteeseen. Lipun voi ostaa suoraan sovelluksella."

2. Taxi Stockholm

"Tämän sovelluksen avulla löydän lähimmän taksin helposti ja näen taksin arvioidun saapumisajan. Matkan kustannuksen voi myös tarkistaa helposti etukäteen. Taxi Stockholm on yksi Tukholman alueen luotetuimmista toimijoista.”

3. Viking Line -sovellus

"Sovellus kertoo käytännössä katsoen kaiken tarpeellisen laivamatkasta ja laivasta. Sen avulla on helppo tutustua laivan ravintolatarjontaan, risteilyohjelmaan tai myymälän valikoimaan. Voit löytää myös juttuseuraa matkalle."

4. Arlanda Express

"Jos saavut Tukholmaan lentäen, Arlanda Express vie keskustaan 20 minuutissa. Tällä sovelluksella voi ostaa matkalipun nopeasti ja helposti. Kannattaa muistaa viikonloppukampanjat, jolloin useampi henkilö matkustaa yhdessä edullisemmin."

5. Allt om Stockholm

"Loistava sovellus, jonka avulla voi helposti löytää itselleen esimerkiksi sopivimman ravintolan tai baarin. Antaa vinkkejä shoppailuun ja johdattaa mielenkiintoisten blogien äärelle. Kannattaa ehdottomasti tutustua tähän taskuoppaaseen jo ennen matkaa."

6. Booking.com 

"Useimmiten yövyn ystävieni luona, mutta hotellin varaan yleensä booking.comilla. Sovellus on laadukkaasti toteutettu, ja paljon matkustavat palkitaan Genius-tason edullisemmilla hinnoilla. Käytössä on paljon eri suodattimia, joilla voit etsiä itsellesi sopivimman hotellin."

7. Valuuttamuunnin

"Euroaikana ei aina muistakaan, että Ruotsissa toimitaan vielä kruunuilla. Muunninta tulee kuitenkin käytettyä suhteellisen usein. Näitä on useita erilaisia, mutta itse käytän OANDA:a."

8. Google Goggles

"Tätä ja muitakin sovelluksia käytän toki muillakin reissuilla, mutta Goggles on ollut hauska sillä mielenkiintoiset monumentit ja taideteokset saavat helposti tarinan taustalleen ja näitähän Tukholmassa riittää. Goggles skannaa tietokantansa ottamasi kuvan perusteella ja kertoo, mistä teoksesta on kyse."

Käytä kännykkää Ruotsissa kuin kotonasi

Jos olet Soneran Sopiva-asiakas, voit käyttää puhelintasi Ruotsissa aivan kuten kotimaassakin. Puhelut, tekstiviestit ja mobiilidatan käyttö kuuluvat normaaliin kuukausimaksuusi, eikä sinulle tule lisäkustannuksia. Tarkista siis näiden ohjeiden avulla, että laitteesi asetukset tukevat netin vapaata käyttöä.

Säästölaskuriin             Liittymäkauppaan