Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Matkalla Virossa, osa 3:

Yövy Airbnb:ssä keskellä luonnonpuistoa

Viron pinta-alasta jopa puolet on metsien peitossa. Kaupungista ei tarvitse lähteä kauaskaan, kun löytää itsensä vaikka keskeltä suota. Ajoimme Lahemaan kansallispuiston kupeessa sijaitsevaan ekokylään, jossa upean luonnon keskellä nököttää myös Airbnb:stä vuokrattavissa oleva teltta.

Englantilainen Jim ja virolainen Maarja ovat rakentaneet Harassa sijaitsevaa ekokylää jo kahden ja puolen vuoden ajan asuen paikalla kesät talvet. Kaikki lähti ajatuksesta, ettei asioiden pidä antaa vain tapahtua vaan on päätettävä itse, mitä elämällään haluaa tehdä. Nyt tontilla on vanhasta mökistä kunnostettu talo, ulkokeittiö, kasvimaa, itse valmistettuja aurinkopaneeleita, kasvihuone, sauna ja kanala. Kaikki rakennelmat on tehty kierrätysmateriaaleista ja parhaillaan työn alla on kupolimainen oleskelupaikka sekä vanhasta pesukoneesta tehtävä tuulivoimala.

Hintaa Airbnb-telttaelämyksellä on 38 euroa, mutta saako täällä edes käyttää kännykkää? Jim nauraa kysymykselle:

– Be free – ole vapaa! Täällä saa olla kuten haluaa, katsella luontoa, nauttia raikkaasta ilmasta ja hiljaisuudesta – tai vaikka näpyttää kännykkää!

Vähitellen rakentuvassa kylässä tapahtuu, sillä omistajat järjestävät permakulttuuri- ja ekorakentamiskursseja. Toisinaan on Ravintolapäivän aika ja onpa täällä pienimuotoisia musiikkifestivaaleja.

 

Saarilla kiire jää mantereelle

Muista Viron luontokohteista Viking Linen Helsinki–Tallinna-reitin reittipäällikkö Jaakko Ahti suosittelee Tallinnan edustan saaria:

– Naissaari on maailman pienin saari, jossa on toimiva rautatie. Sieltä löytyy paitsi sotilaselämän jäänteitä myös hienoja, ennen neuvostohallintoa rakennettuja puuhuviloita. Suunnilleen samalla etäisyydellä Tallinnasta itään sijaitsee Aegnan saari, joka on erinomainen luontokohde. Siellä voi bongata lintuja, ja pientä maksua vastaan paikassa voi myös telttailla. Viron länsipuolella Saarenmalla Kuressaaren oopperapäivät heinäkuussa on upea tapahtuma. Lisäksi Pärnunlahdella sijaitsevilla pikkusaarilla Kihnulla ja Ruhnulla kannattaa piipahtaa myös ja jättää kiire mantereelle.

Vaihtoehtoja etsivän vironkävijän kannattaa yöpymisvaihtoehtoja etsiessään tutustua Viron Airbnb-kohteisiin, joiden joukossa on ekokylän teltan lisäksi useita upeita – ja jopa ylellisiä – kohteita kauniin luonnon helmassa.

Viron TOP3 erilaiset luontokohteet

1. Lahenmaan kansallispuisto >>

2. Ekokylä Airbnb >>

3. Tallinnan saaristo >>

Mutta kuka on Jaakko Ahti? Lue lisää >>

 

Lue myös mitä tapahtui, kun lähdimme tutustumaan herkuttelijan Tallinnaan kulinaristien silmin! >>

Sonera Sopiva -liittymää käyttäessäsi navigointi ja kaikki muukin netinkäyttö Virossa kuuluu liittymäsi kuukausimaksuun. Testaa laskurillamme, paljonko säästäisit Soneran asiakkaana.

Säästölaskuriin  Liittymäkauppaan