Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Jokainen matka on mahdollisuus

#koskamävoin

Matkasimme toukokuussa kolmeksi päiväksi Viroon. Reissun tarkoituksena oli kuvata Soneralle vinkkivlogeja siitä, mitä kaikkea reissussa voikaan tehdä, kun jättää kännykän roamingin päälle. Meidän tapauksessamme se tarkoitti matkaa, jonka aikana ei eksytty kertaakaan, sillä puhelimen navigaattori toimi paremmin kuin junan vessa.

Autoon oli pakattu kevyt kuvauskalusto, vähän evästä, sopivasti vaihtovaatetta sekä Hanna ja Verna – kaksi innokasta matkaajaa. Luulimme varautuneemme ihan kaikkeen, mutta jo Helsingissä matkalla satamaan ranskalaiseksi rakastajaksi nimetyn Citroënin takapää piti huolestuttavaa kolinaa. Auton takana suoritetut nöyrät jumppaliikkeet paljastivat pakoputken heiluvan hiukan liikaa, mutta päätimme lähteä kolisten kohti uusia seikkailuja.

Lisäksi viestejä ja kuvia läheteltiin tiuhaan tahtiin kotiin ja jokaiseen some-kanavaan. Osa tiedonhausta tehtiin suoraan kuvauspaikalla, kun kuvauskohde olikin niin suuressa remontissa, ettei sinne pääsemisestä ollut toivoakaan. Olihan sitä pakko kokeilla myös livelähetystä ja Skype-puhelua.

Viro on meille molemmille omalla tavallaan rakas. Kuvaajamme, dokumentaristi Verna, on reissannut tiuhaan tahtiin Tallinnassa pienestä pitäen haistellen aina nopeasti muuttuvan kaupungin uusia tuulia. Itselleni, reissun käsikirjoittaja–juontajalle neuvostomeininki tuli tutummaksi ennen Viron itsenäistymistä, kun perheemme vieraili usein ystäväperheen luona Tallinnassa. Pienen tytön muistiin jäivät neuvostolelut, karkkien erilaiset käärepaperit ja nappikauppaan tyhjästä syntynyt jono. Uusi yhteys maahan löytyi aikuisiällä, kun muutin Turusta Helsinkiin ja Tallinna olikin vain 2,5 tunnin laivamatkan päässä.

Vaikka olemme Vernan kanssa työpari, meitä yhdistävät myös ystävyys ja samanlaiset mielenkiinnonkohteet: matkustaminen, urban exploring, ruoka ja visuaalinen kulttuuri. Siksi reissukohteetkin valikoitiin vähän ohi tavallisten suositusten. Matkaan mahtui kuumottavia hetkiä vieraiden miesten autossa läpi hylätyn vankilan, mutta myös vahvoja kohtaamisia asiastaan innostuneiden ihmisten kanssa. Nyt valmiina on viisi vinkkivlogia, joiden kautta pääsette tutustumaan niin hylättyyn kaivokseen, ekokylään kuin entiseen viinitehtaaseenkin.

Tässä vinkkimme Viroon, olkaa hyvä!

Osa 1: Urbaani löytöretki hylätyssä kaivoksessa ja vanhassa vankilassa

Osa 2: Toisenlaiset (neuvosto)lomakohteet

Osa 3: Yövy Airbnb:ssä keskellä luonnonpuistoa

Osa 4: Herkuttelijan Tallinna

Osa 5: Katugallup paljastaa paikallisten suosikkiravintolat Tallinnassa

T: Hanna

P.S. Mietitkö, mitä ranskalaiselle rakastajalle kävi? Se selvisi yhtenä kappaleena reissusta ja nyt autossa on uutuuttaan kiiltävä pakoputki.

Sonera Sopiva -liittymää käyttäessäsi navigointi ja kaikki muukin netinkäyttö Virossa kuuluu liittymäsi kuukausimaksuun. Testaa laskurillamme, paljonko säästäisit Soneran asiakkaana.

Säästölaskuriin  Liittymäkauppaan