Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Matkalla Virossa osa 5:

Katugallup paljastaa paikallisten suosimat ravintolat

Teimme katugallupin Telliskiven alueella Tallinnassa ja kysyimme paikallisten ravintola- ja baarisuosituksia. Tässä herkullinen listamme, olkaa hyvä!

1. Karolin: Von Krahli Aed

Vanhassa kaupungissa sijaitseva Von Krahli Aed on bistrotyylinen ravintola vanhassa, narisevassa talossa. Samoissa tiloissa sijaitsee myös teatteri ja baari, joten paikalla on varmasti tallinnalaisia hipstereitä ja kulttuuriväkeä.

2. Valentin: Salt

Salt on pieni ja tunnelmallinen, kekseliästä ruokaa tarjoileva ravintola reilun kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Ruokalista vaihtuu tiuhaan tahtiin ja paikka on sen verran suosittu, ettei pöytää taida saada ilman varausta.

3. Martin: Bueno Gourmet -ruokarekka

Bueno Gourmet -ruokarekka on parkkeerattu Telliskiveen, joten tässä tapauksessa ei tarvitse ainakaan huolehtia pöytävarauksista. Paikan salaisesta menusta Martin suosittelee Carne Asadaa.

4. Kertu: Lekker

Lekker on baari, joka tarjoilee tekno- ja ungergroundmeininkiä sekä kansainvälisiä DJ-keikkoja Tallinnan vapaudenaukion vieressä.

Pöytävarauksella saa ja taksilla pääsee

Myös Viking Linen Helsinki–Tallinna-reitin reittipäällikkö Jaakko Ahti keksii nopeasti oman suosikkinsa Tallinnan ravintolatarjonnasta:
– Oma ravintolasuosikkini tällä hetkellä on Tuljak, joka avattiin Piritan rantatien varteen, 60-luvulla rakennettuun tiilipaviljonkiin lähellä Kadriorgin palatsia. Paikka on viihtyisä, palvelu pelaa, ja annokset ovat niin hienonnäköisiä, ei niitä ei melkein raaskisi syödä.

Ahti antaa myös hyvän vinkin pöytävarausta havitteleville:

– Ravintoloiden pöytävarausjärjestelmä, www.vabalaud.ee, on valikoimaltaan varsin laaja ja toimii myös suomeksi.

Ruokaa kohti suunnistettaessa paikasta toiseen pääsee näppärästi taksilla ja taksitilausapplikaatiot ovat Virossa käteviä.  Kun puhelimessa on Sonera Sopiva -liittymä, uskaltaa taksisovelluksiakin käyttää ilman huolta jättilaskuista. Taksifirmat, jotka toimivat Taxigo-sovelluksella, ovat luotettavia, eikä niitä käyttääkseen tarvitse välttämättä osata viroa tai englantia. Näissä takseissa on myös mahdollista maksaa luottokortilla.

Omalla autolla liikkuvien kannattaa muistaa, että Virossa promilleraja on tasan nolla. Myös paikasta toiseen siirtymiseen tulee varata enemmän aikaa kuin Suomessa, sillä taajamien ulkopuolella nopeusrajoitus on usein 70 km/h.

Tallinnan ravintola- ja baarivinkit TOP 5

1. Von Krahli Aed >>

2. Salt >>

3. Bueno Gourmet -ruokarekka >>

4. Lekker >>

5. Tuljak >>

Mutta kuka on Jaakko Ahti? Lue lisää >>

Mistä koko Viron tutkimusmatkassamme oli kysymys? Lue alkusanat reissullemme tästä >>

Sonera Sopiva -liittymää käyttäessäsi navigointi ja kaikki muukin netinkäyttö Virossa kuuluu liittymäsi kuukausimaksuun. Testaa laskurillamme, paljonko säästäisit Soneran asiakkaana.

Säästölaskuriin  Liittymäkauppaan