Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Näppärimmät sovellusvinkit Tallinnan-matkaajalle

Lataamalla puhelimeesi oikeat sovellukset onnistut ottamaan matkastasi vielä enemmän irti.

Kännykkä on paras matkakaverisi Virossa – katso aktiivireissaajan vinkit!

Petri Lindqvist on innokas matkailija, joka muun muassa seilaa Tallinnaan monta kertaa vuodessa. Matkavalmistelunsa hän hoitaa aina mobiilisti. Petri käyttää mobiililaitteita aktiivisesti myös reissussa: on yhteydessä ystäviinsä, jakaa matkakokemuksiaan ja etsii hyödyllistä kohdetietoa. Onpa hän tehnyt Periscope-lähetyksiäkin Virosta käsin.

"Matkustan paljon Itämerellä ja Viro on yksi omista suosikkikohteistani. Tallinnassa tulee vierailtua kymmenisen kertaa vuodessa. Vaikka kohde on tuttu, yritän aina löytää jotakin uutta nähtävää ja koettavaa. Siksi valmistaudun jokaiseen reissuun etukäteen ja siinä kännykkäni on korvaamaton apu", Petri kertoo.
Työkseen Petri kehittää Soneran roaming-palveluja, jotka tekevät suomalaisten matkustamisesta helpompaa ja edullisempaa. Katso, mitkä ovat Petrin omat suosikkisovellukset!

Näillä sovelluksilla saat enemmän irti Tallinnan-matkastasi:

1. Taxofon
"Sovellus auttaa taksin tilaamisessa. Taxofon näyttää Tallinnassa rekisteröityjen taksiyhtiöiden hinnat. Voit tarkistaa sen avulla kätevästi eri firmojen aloitusmaksut ja kilometritaksat."

2. Vabalaud.ee
”Vabalaud.ee eli Vapaa pöytä listaa lähes kaikki Tallinnan, Tarton ja Pärnun ravintolat herkullisine kuvineen ja arvosteluineen. Sivuston kautta teet helposti pöytävarauksen ja varmistat pöytäpaikkasi myös seudun suosituimmissa ravintoloissa.”

3. Booking.com  
"Kun varaan hotellia teen sen lähes aina booking.comilla. Sovellus on laadukkaasti toteutettu, ja paljon matkustavat palkitaan Genius-tason edullisemmilla hinnoilla. Käytössä on paljon eri suodattimia, joilla voit etsiä itsellesi sopivimman hotellin."

4. Laevad
"Tallinnan sataman omasta sovelluksesta näet näppärästi lähtevät ja saapuvat alukset. Applikaatio on erityisen kätevä silloin, kun lähdet päiväreissulle pelkkä menolippu taskussasi. Kun olet valmis kotimatkalle, voit yhdessä vilkaisulla tarkistaa seuraavaksi lähtevät laivat."

5. Viking Line
"Sovellus kertoo käytännössä katsoen kaiken tarpeellisen laivamatkasta ja laivasta. Sen avulla on helppo tutustua laivan ravintolatarjontaan, risteilyohjelmaan tai myymälän valikoimaan. Juttuseuraakin sen avulla löytää."

6. Tripadvisor
"Paras tapa löytää sopiva ravintola läheltä, jos et ole ottanut ennakkoon selvää kohteen ravintolatarjonnasta. Sovellus toimii hyvin lähes jokaisessa maassa. Tallinnan ravintolatarjonta elää kaiken aikaa. Applikaatiosta voit käydä lukemassa muiden matkailijoiden antamat uusimmat vinkit ja arvostelut."

7. Piclab
"Otan reissullani paljon kuvia, mutta aina en halua ladata Facebookiin isoa kuvavirtaa. Piclab-sovelluksella voit muokata hauskoja kuvakollaaseja tärkeimmistä matkakuvistasi."

Käytä kännykkää Virossa kuin kotonasi

Jos olet Soneran Sopiva-asiakas, voit käyttää puhelintasi Virossa aivan kuten kotimaassakin. Puhelut, tekstiviestit ja mobiilidatan käyttö kuuluvat normaaliin kuukausimaksuusi, eikä sinulle tule lisäkustannuksia.

Tarkista siis näiden ohjeiden avulla, että laitteesi asetukset tukevat netin vapaata käyttöä.