Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Fiksut sovellukset tekevät matkailusta puolta helpompaa

Listasimme tähän artikkeliin vähemmän tunnettuja mobiilisovelluksia- ja laitteita, jotka voivat olla hyödyksi matkalla ja ennen sitä yllättävissäkin tilanteissa.

1. Jet lag -sovellukset

Erilaiset jet lag -sovellukset auttavat selättämään aikaerorasituksen matkoillasi. Sovellus kertoo matkan tietojen perusteella, mihin aikaan päivästä tulisi oleskella mahdollisimman kirkkaassa valossa, ja milloin valoa taas olisi syytä välttää jotta keho tottuisi uuteen rytmiin mahdollisimman sulavasti.

Tutustu esimerkiksi: Jetlag Rooster

2. Pakkaussovellukset

Älykäs puhelin auttaa myös pakkaamaan tehokkaammin. Lukuisat puhelimeen ladattavat pakkaussovellukset auttavat valitsemaan mitä ja miten paljon matkalaukkuun kannattaa sulloa, ainoastaan matkan keston, loma-aktiviteettien ja kohteen todennäköisen sään perusteella.

Tutustu esimerkiksi: PackPoint

3. Vastamelukuulokkeet

Vastamelukuulokkeiden avulla blokkaat ympäröivän metelin esimerkiksi lentokoneessa ja kuuntelet samalla lempimusaasi häiriöittä.

4. Aktivisuusranneke

Kun ranteessa kulkee aktivisuusranneke, pysyvät lomakilotkin kurissa. Tai ainakin jos muistat seurata sen avulla askeleitasi, poltettujen kalorien määrää sekä unen laatua matkallasi.

5. Matkustuspelon selätin

Vähennä matkustuspelkoa TravelSafe -sovelluksen avulla. Applikaatio listaa sinulle eri maiden hätänumerot ja suurlähetystöjen yhteystiedot nopeasti ja helposti pahan paikan varalle.

6. Minireititin

Toisinaan jopa Soneran Sopiva -asiakkaat saattavat tarvita taskussa kulkevaa langatonta minireititintä maailmalla matkatessaan. Reitittimen avulla saat langattoman yhteyden laitteeseesi useimmista hotelleista löytyvistä ethernet-pistokkeista, jos puhelimen oman edullisen roaming-datan käyttö ei ole mahdollista kohdemaassa.

7. Kielimuurinmurtaja

Erilaiset kirjoitetun tekstin kuvaamiseen perustuvat kääntäjät auttavat ottamaan selkoa opasteista ja ruokalistoista erityisesti sellaisissa maissa, joissa on käytössä muut kuin meille tutummat latinalaiset aakkoset. Ota kuva kääntämistä kaipaavasta tekstistä, ja sovellus kääntää sen sinulle ainakin englanniksi.

Tutustu esimerkiksi: Text Fairy

Ja aplikaatioitahan maailmalla riittää. Toisista on enemmän ja toisista vähemmän hyötyä. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivimmat.  .

Artikkelin vinkit tätä artikkelia mukaillen kokosi pilke silmäkulmassa Petri Lindqvist Soneran matkatiimistä.

Tiesithän, että Soneran asiakkaana puhelimen ja netin käyttö Euroopassa on erityisen edullista? Katso laskurista, kuinka paljon säästät Sopiva-liittymän omistajana matkakohteessasi!

Säästölaskuriin             Liittymäkauppaan