Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää

Kirjauduit ulos Omilta Sivuilta. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Kirjauduit ulos sähköpostista. Jos kirjauduit ulos vahingossa, voit kirjautua takaisin linkistä. Kirjaudu

Näin käytät kännykkää fiksusti ulkomailla

Nämä kuusi vinkkiä muistamalla säästät niin akkua kuin rahaa matkoillasi

1.    Lataa kotona etukäteen paljon tiedonsiirtoa vaativa sisältö, kuten tarvitsemasi sovellukset, kohdemaan karttapohjat ja viihde. Myös puhelimen ja sovellusten päivitykset kannattaa hoitaa kuntoon ennen matkaa.

2.    Tarkista puhelimesi asetukset ja varmista, että liittymässäsi tai laitteessasi ei ole ulkomaan puheluiden tai datan käytön estoja.

3.    Tarkista sovellusasetuksesi ja valitse ne sovellukset, jotka saavat käyttää automaattista mobiiliverkon tiedonsiirtoa matkan aikana. Näin vältyt turhalta kulutukselta ja säästät myös akkua.

4.    Suosi sovelluksia ja nettisivujen mobiiliversioita, sillä ne ovat optimoituja mobiililaitteille ja käyttävät vähemmän tiedonsiirtoa. Useimmat nettisivut aukeavat nykyisin automaattisesti mobiiliversiona kännykän selaimessa.

5.    Vältä videoiden katselua mobiiliverkossa matkan aikana, ellei niitä ole ladattu etukäteen puhelimesi muistiin. Esimerkiksi YouTube-videot ja Netflix kuluttavat suuria määriä dataa.

6.    Sonera Sopiva -liittymäasiakkaana voit kuitenkin käyttää puhelinta vapaasti ilman lisäkuluja pohjolassa ja Baltiassa. Muualla Euroopassa saat 100 Mt reissudataa hintaan 2,99 € (Suurimpiin liittymiimme sisältyy reissudataa 600 Mt/kk). Tarkista onko liittymäsi Sopiva lähettämällä ilmainen tekstiviesti MATKALLA numeroon 18100.

7.  Mikäli olet toisen operaattorin asiakas, testaa säästölaskurillamme paljonko kartuttaisit matkakassaasi roaming-maksuissa säästämällä. 

 

p.s. Muista myös suojata puhelin siltä varalta, että se joutuu vääriin käsiin. Tässä artikkelissa on listattuna huomioitavia asioita.

 

Listan kokosi Soneran roaming-asiantuntija Matti Kärkkäinen.

Tiesithän, että Soneran asiakkaana puhelimen ja netin käyttö Euroopassa on erityisen edullista? Katso laskurista, kuinka paljon säästät Sopiva-liittymän omistajana matkakohteessasi!

Säästölaskuriin             Liittymäkauppaan